Störd på scen

Störd på scen är en poesiföreställning om hur personer med intellektuell funktionsnedsättning behandlas i Finland och hur en person med funktionsvariation upplever sin omvärld. Störd på scen är en smärtsam och humoristisk poesimonolog som passar alla som vill öppna sitt hjärta. I Störd får vi följa med en person med autism som berättar om mobbning och hat som hen fått uppleva. Varför blir vissa så hatade för sina hjärnor och andra inte? I Störd på scen funderar jaget kring vad som är normalt och varför vissa blir kallade till ”speciella” medan andra inte blir det. För vem är egentligen ”normal” när det kommer till kritan?

Föreställningen baserar sig på min självbiografiska diktsvit Störd, som jag tog emot första pris i Arvid Mörne-tävlingen för år 2018. Föreställningen går att beställas i syfte av att utbilda kring funktionsnedsattas situation, men passar också bra som underhållning på grund av dess humoristiska art.

30 min. Monolog. Poesiföreställning med bildshow. Från åldern 12 år och uppåt. Varning för ljuseffekter som kan trigga epilepsianfall. Pris enligt överenskommelse.

Störd på scen är skapad med hjälp av stöd från Svenska Kulturfonden.